Cursus BHV Bedrijfshulpverlener

Bedrijfshulpverleners nodig?

Elke organisatie is tegenwoordig wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat er bedrijfshulpverleners in de organisatie aanwezig zijn. De bedrijfshulpverleners zijn speciaal opgeleid om, in geval van een calamiteit, adequaat te kunnen reageren en hulp te bieden. Maar wat leert u nu bij een BHV-cursus?

Tijdens de 2-daagse basiscursus komen de volgende punten aan bod:

  • Blussen van een beginnende brand
  • Ontruimen
  • Communicatie tijdens een calamiteit
  • Eerste Hulp (levensreddend handelen)
  • Reanimatie training (eventueel met een AED-training)


De lessen bestaan uit zowel een theoretisch aspect als uit praktische oefeningen. De praktijkoefeningen kunnen wij relevant maken door ze aanpassen aan het bedrijf of instelling. De kandidaten kunnen, na het behalen van de cursus, meteen als bedrijfshulpverlener aan de slag.

De bedrijfshulpverleners zijn tevens verplicht om hun vaardigheden jaarlijks te herhalen. Hiervoor kunnen wij een korte herhalingscursus van een dag aanbieden. De bovengenoemde punten worden dan herhaald en er wordt hier en daar dieper op de materie ingegaan of op een specifieke wens van u als opdrachtgever.

Wij certificeren volgens de normen van de EFR, MFFA of de Nikta. Uw certificaat is dan internationaal erkend. Wij kunnen de cursus in ons trainingscentrum verzorgen of bij u. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

'Als eerste ter plaatse' - ZSecurity Joure Friesland

'Als eerste ter plaatse'

Directeur Herman van der Zee is onlangs in gesprek geweest met Ondernemend Friesland over zijn visie op beveiliging in d... lees verder »

Vacature: Allround beveiliger (m/v) - ZSecurity Joure Friesland

Vacature: Allround beveiliger (m/v)

Per direct zijn wij op zoek naar een allround beveiliger om ons team te versterken. Dit betreft een functie op afroepbas... lees verder »