Cursus omgaan met fysieke agressie

Leer om te gaan met geweld

Wist u dat maar liefst een op de vier medewerkers te maken krijgt met agressie. Je kunt immers niet iedereen pleasen. Zo kunnen ontevreden klanten, leveranciers of bezoekers zich vaak agressief uitten. Zo zijn beledigingen, bedreigingen en pesterijen aan de orde van de dag. In sommige gevallen leidt het zelfs tot geweld. In deze extreme gevallen is het essentieel om het personeel te voorzien van handvatten om fysieke agressie te kunnen bestrijden.

Een veilig en vertrouwd gevoel op je werkplek is natuurlijk is erg belangrijk. Het heeft direct invloed op de prestaties van de werknemers en het kan verzuim tegengaan. Door het personeel te leren om te gaan met fysieke agressie, kunnen de medewerkers op professionele wijze gewelddadige situaties oplossen om escalatie te voorkomen. Weten wat je moet doen in extreme situaties geeft zelfverzekerdheid en zorgt voor een prettig en veilig gevoel op de werkplek.

We maken tijdens deze cursus gebruik van het menselijk verdedigingssysteem. Dit systeem houdt in dat we gebruik maken van ons eigen aangeboren reacties. Het vereist geen moeilijke technieken of fijne motoriek. Het doel van deze technieken is om weg te komen uit de situatie en weer veilig thuis komen.

Voor wie is deze cursus:

De cursus omgaan met fysieke agressie is bedoeld voor de volgende sectoren:

  • Zorgsector
  • MKB
  • Onderwijs
  • Overheid
  • Beveiliging


Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Herman van der Zee overleden - ZSecurity Joure Friesland

Herman van der Zee overleden

Joure 29-10-2020 - Met intens verdriet geven wij U kennis van het overlijden van Herman van der Zee. Herman was één m... lees verder »

'Als eerste ter plaatse' - ZSecurity Joure Friesland

'Als eerste ter plaatse'

Directeur Herman van der Zee is onlangs in gesprek geweest met Ondernemend Friesland over zijn visie op beveiliging in d... lees verder »